4 Kasım 2013 Pazartesi

Çalıkuşu

Usta yazar Reşat Nuri Güntekin'in 1922 yılında yazdığı ve hala eskisi kadar popüler ve beğenilen romanı Çalıkuşu, geçtiğimiz aylarda roman ile aynı adı taşıyan bir televizyon dizisine çevrildi. Dizi'nin yapımcılığını Timur Savcı üstlenirken yönetmenliğini ise Babam ve Oğlum, Issız Adam gibi ünlü filmleri ile tanıdığımız Çağan Irmak yapıyor.



Dizi'nin oyuncuları genç, yetenekli ve ünlü isimlerden seçilmiş. Çalıkuşu karakterini Yaprak Dökümü dizisinden tanıdığımız genç oyuncu Fahriye Evcen canlandırıyor. Çalıkuşu'nun imkansız aşkı genç ve idealist doktor Kamran rolünde ise son dönemlerde Muhteşem Yüzyıl dizisinde Malkoçoğlu rolü ile dikkatleri üzerine çeken Burak Özçivit'i izliyoruz. Kamran'ın babası Seyfettin rolünde Mehmet Özgür, Annesi rolünde Elif İskender ve kardeşi rolünde Ebru Helvacıoğlu'nu görebilirsiniz.



Dizi ilk 5 bölümü ile izleyiciyi ekran başına kitledi. Günümüzde önemli romanların pek çok uygulamasını televizyonlarda görüyoruz. Pek çoğu maalesef aynı tadı vermiyor ve başarıyı yakalayamıyor. Çalıkuşu, mükemmel kadrosu ile ilk 5 bölümden sezonun en başarılı ve iddialı yapımlarından bir tanesi olduğunu kanıtladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder