24 Mart 2014 Pazartesi

Nevresim Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Evlerimizin en çok kullandığımız, neredeyse hayatımızın en çok vaktini geçirdiğimiz alanı olan yatak odalarımızda kullandığımız aksesuarlar çok önemlidir. Özellikle vücudumuzla da temas halinde olan nevresim takımları bu konuda dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu sebeple nevresim takımı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Taç nevresim takımları gibi kaliteli ürünler kullanılması bu sorunları büyük ölçüde aklınızdan alacaktır.


Taç nevresim takımlarında bakmanız gereken ilk şey iplik sayısıdır. İplik sayıları aslında kaliteyi anlatır. Santimetrekareye denk gelen iplik sayısı ne kadar artarsa kumaş da o kadar kaliteli demektir. Çünkü sık dokunan kumaşlar hem daha kaliteli olur hem de daha yumuşak.
Taç nevresim takımı almadan önce yastıklarınızı ve yorganlarınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Alışveriş öncesi bunları not almanızda fayda var.

Tek kişilik- çift kişilik, çocuk, bebek nevresim takımları zaten genel kategoriler. Daha çok dikkat edilmesi gereken kumaş cinsidir. Pamuklu taç nevresim takımları en çok tercih edilen üründür. Hem yumuşak olması hem de hava geçirgenliğinin yüksek oluşu sayesinde yazın serin tutar, kışın ise terletmez. Çok yüksek sıcaklıklarda yıkamamak gerekir çünkü çekme yapabilir.

Son dönemlerde ise organik kumaşlar tercih edilmeye başladı. Kimyasal işlemlerden geçmemiş ürünler sağlık için en uygun olan türlerdir. Sizler de nevresim almaya karar verirseniz çok iyi araştırmadan almayın. Çünkü güzellik kadar sağlık da önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder