19 Nisan 2014 Cumartesi

Ev Alışverişimiz


Ev eşyası alışverişlerini genelde sokakta bulunan esnaftan yaparız. Öyle büyük bilindik alış veriş yerlerinden almayı tercih etmiyoruz. Çünkü orada satılan eşyaların fiyatları genelde fazla oluyor. Yapılan alış verişten de mutlu olmuyorum. Sokağında bulunan esnaf ile olan samimiyetin orada olmuyor. En azından esnaf ile belli bir diyaloğun ve sohbetin oluyor. Ve gerekli durumlarda seni idare edebiliyor. Seni her hangi bir durumla da zor duruma düşürmüyor. Neden böyle diyorum derseniz eğer.
 seperatör


Geçenlerde ev eşyası almak için bahsettiğim büyük alış veriş yerlerinden bir tanesine gittik. Alacağımız ev eşyası bir tane seperatör ve kasa. O kadar mağazanın içinde dolaştık ettik, sonunda evimiz için uygun olan bir tane seperatör ve kasa seçtik. Ama gel gelelim fiyatına bakınca yanına yaklaşılmıyor. Sırf marka olduğu için fiyatlar almış başına gitmiş. Kasa fiyatları bir yandan uçuk, seperatör fiyatları diğer yandan uçuk. Bizde satın almadan bıraktık. Her zaman alış veriş yaptığımız yere gittik. İstediğimiz tarzda bulunca, düşündüğünüz gibi ne kasa fiyatları uçuk ne de seperatör.

 kasa fiyatları
Sokak bulunan dükkanlar genelde ürünlerini kendisi ürettikleri için eşyalarının üzerlerine ek maliyet koymuyorlar. Üstelik her Türk insanı gibi pazarlık yapmayı da sevdiğim için benim kendi tercihim, her zaman esnaftan yanadır. Böylelikle hem bütçenize uygun eşyaları alabiliyorsunuz hem de birbirinizi tanıdığını için karşılıklı bir samimiyet olmuş oluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder