22 Ağustos 2014 Cuma

Küçük Mutfaklar İçin Öneriler


Her kadının hayalinde büyük bir mutfağa sahip olmak vardır, ancak küçük bir mutfağınız varsa da dert etmeyin. Çünkü küçük mutfağınızı olduğundan daha büyük göstermeyi, yapacağınız birkaç farklı dekorasyon adımı ile gerçekleştirebilirsiniz. Bir odayı büyük göstermenin ilk yolu, küçük metrekarelerde duvarların açık renklere boyanmasıdır. İkinci adım ise mutfak raflarının ve dolaplarının ergonomik olmasıdır. Çünkü ergonomik ve fonksiyonel dolaplar sayesinde daha fazla eşyayı depolayabilirsiniz. Böylece eşyanın kalabalıklığından kurtularak ortama ferahlık katabilirsiniz. Ayrıca duvarlarınıza ya da dolaplarınıza ekleyeceğiniz aksesuarlar ile de farklı görünümler elde edebilirsiniz.

Mutfağı küçük olan kişilerde yerleşmiş olan bir düşünce vardır. O da, küçük mutfağın kötü görüneceği yönünde olan yanlış önermedir. Çünkü mutfağı çirkin ya da güzel gösteren şeyin büyüklüğüyle alakalı olmadığı ortadadır. Bu nedenle mutfağım küçük diye üzülmektense onu daha ferah gösterecek yöntemlere başvurmanızda fayda var. Bunun için inegöl mobilya modellerinden faydalanabilirsiniz. Çünkü İnegöl mobilya'da mutfağınız için pratik mutfak dolapları bulabilirsiniz. Çok amaçlı olan bu dolapları kullanarak mutfak tezgahınızın kalabalıklaşmasını önleyerek diğer ihtiyaçlarınıza yer açabilirsiniz.

Esasında küçük mutfakların büyük olanlara nazaran çok daha şirin olduğunu düşünüyorum. Özellikle de sokağa bakan bir penceresi varsa, buraya bir stor perde yerleştirerek gün ışığının mutfağınıza doluşunu zevkle izleyebilirsiniz. Bu sayede mutfağınızın daha modern görüneceğinden emin olabilirsiniz. Ayrıca duvarınıza asacağınız tablolarla ve dekoratif ürünlerle dizi filmlerden fırlamış gibi görünen bir mutfağa sahip olabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder